15 razloga zašto posjetiti Medvedgrad

________

 

Još uvijek razmišljate isplati li se posjetiti Medvedgrad?

.

Medvednica na svojim obroncima krije mnoge zanimljive atrakcije. Od atraktivnih biljnih i životinjskih vrsta, preko srednjovjekovne utvrde pa sve do rudnika i špilje. Medvednica zbilja može biti savršeno mjesto za izlet – odnosno odmak od naporne svakodnevice.

Razmišljate li još uvijek isplati li se posjetiti Medvedgrad – prestanite s odgađanjem i zaputite se na zanimljivu istraživačku avanturu. U nastavku vam donosimo 15 razloga zašto posjetiti Medvednicu i Medvedgrad.

#1 Mnoštvo zelenila i predivna priroda

Park prirode Medvednica obiluje zelenilom koja pozitivno utječe na vaše raspoloženje. Tražite li odmak od svakodnevice i mjesto za opuštanje – svakako svratite u Park prirode Medvednica.

 

#2 Brojne biljne i životinjske vrste

Medvednica je ekološki biser središnje Hrvatske. Na području Medvednice nastanjene su mnoge biljne i životinjske vrste. Naučite mnoštvo informacija o životu na Medvednici.

Saznajte više >>

#3 Više od 70 povezanih planinarskih staza

Planinarenje na Medvednici može biti itekako zabavno i zahtjevno jer možete koristiti više od 70 uređenih planinarskih staza. Medvednica povezuje područje Zagreba i Zagorja – a sve to možete iskusiti planinareći.

 

#4 Biciklirajte na svježem zraku

Medvednica je sjajan lokalitet za sve ljubitelje biciklizma – s više od 100 kilometara biciklističkih staza. Smatrate li da nemate dovoljno kondicije razmislite o električnom biicklu.

Saznajte više >>

#5 Pronađite srebro u Rudniku Zrinski

Na Medvednici se nalazi rudnik u kojem su rudari davnih dana iskopavali srebro. Danas je Rudnik Zrinski van funkcije, ali je otvoren za posjetitelje željne istraživanja rudarenja.

 

#6 Istražite podzemlje – posjetite špilju Veternicu

U špilji Veternici nekada su stanovale mnogobrojne danas izumrle životinjske vrste. Danas je u špilji Veternici zabilježeno 18 vrsta šišmiša, a posjetiti je možete izvan zimskih mjeseci.

Saznajte više >> 

#7 Poslušajte mistične priče Medvedgrada

Medvedgrad je vrlo zanimljiva utvrda, koja nikada nije bila osvajana. Razlog tome leži u strašnim pričama koje su kroz povijest Medvedgrad svrstale među uklete gradove. Saznajte zašto.

 

#8 Uživajte na zanimljivim događanjima

Nekoliko puta godišnje na raznim dijelovima Medvednice održavaju se zanimljiva događanja. Ideja tih događanja je posjetiteljima dočarati i približiti eko sustav Medvednice.

Saznajte više >> 

#9 Uzbudljiva povijest Medvedgrada

Medvedgrad je izgrađen 1254. godine i jedan je od najvećih hrvatskih plemićkih gradova. Njime je kroz povijest vladalo više od 150 gospodara – a bogatu povijest možete istražiti posjetom Medvedgradu.

 

#10 Upoznajte Medvednicu bez puno šetnje

Medvednica je iznimno veliki lokalitet i potrebno je puno šetnje da biste je u potpunosti istražili. Ako nemate vremena za duge šetnje, sve tajne Medvednice možete saznati unutar edukativnih izložbi u Medvedgradu.

Saznajte više >> 

#11 Interaktivne edukacije za djecu

U parku Medvednica i Medvedgradu održavaju se brojne edukacije za djecu. Cilj edukacija jest probuditi interes djece za istraživanjem prirode te potaknuti razmišljanje o zaštiti biljnog i životinjskog svijeta.

 

#12 Sjajan obiteljski izlet

Medvednica je sjajan odabir kada planirate obiteljski izlet. Mnoštvo zanimljivog sadržaja, svježi zrak i zelenilo te uzbudljive edukacije – super su rješenje za vikend izlet.

Saznajte više >> 

#13 Svakodnevno otvorene atrakcije

Mnogi posjetitelji u Park prirode Medvednica dolaze ne samo za vikend, već i za vrijeme radnih dana. Prilagodili smo radno vrijeme, kontaktirajte nas i rezervirajte termin posjeta prema vašim željama i našim mogućnostima.

 

#14 Zelena oaza u blizini Zagreba

Park prirode Medvednica smješten je svega nekoliko kilometara od glavnog grada Hrvatske – Zagreba. Nađete li se u Zagrebu – svakako preporučujemo posjet Medvednici i Medvedgradu.

Saznajte više >> 

#15 Prihvatljive cijene ulaznica

Želite li istražiti neke od mnogobrojnih atrakcija Medvedgrada i Medvednice, ne morate brinuti puno o financijama. Naime, cijene ulaznica za Medvedgrad, Rudnik Zrinski i špilju Veternicu su kategorizirane i prilagođene svima.

Tijekom vašeg posjeta pratit će vas stručni vodič koji će vam objasniti sve što vas zanima. Tako možete naučiti puno više o atrakcijama Medvednice i dobiti povijesni uvid u zanimljiva zbivanja.

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support