Festival Srednjovjekovni dani na Medvednici održat će se 30. rujna i 1. listopada u 2023. godine u Centru za posjetitelje Medvedgrad u Parku prirode Medvednica. Srednjovjekovna utvrda Medvedgrad idealan je prostor za oživljavanje srednjovjekovne povijesti na XVI. po redu festivalu.

Posjetitelji će moći posjetiti tri interaktivna postava Centra uz stručno vođenje, a bit će im dostupan i dodatni sadržaji živog postava iz srednjeg vijeka u vanjskim prostorima utvrde, pa će tako moći sresti vitezove, fotografirati se s njima, zaviriti u njihove šatore s viteškom opremom te saznati mnogo o naoružanju, o lukovima, samostrelima, buzdovanima, helebardama, kopljima, mačevima, zastavama…

Bit će i prezentacija kaligrafskih uradaka (krasopis) i ispis imena posjetitelja na postarenom papiru, edukacija i igranje srednjovjekovnih društvenih igara s posjetiteljima svih dobnih skupina.

Posebna atrakcija za posjetitelje bit će biti borbe vitezova za čast Crne Kraljice, a oni odvažni će se moći okušati u streličarenju.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support