Planinarske staze na Medvednici

________

 

 

Želite planinariti i uživati u prirodnim ljepotama?

__________

.

Priroda i svježi zrak imaju pozitivan utjecaj na ljude – opuštaju, oslobađaju stresa i potiču kreativnost. Želite li uživati u ljepotama prirode planinareći uređenim stazama – park prirode Medvednica super je izbor. Više od 70 atraktivnih staza čeka na vas – krenite u zabavnu i zdravu avanturu istraživanja prirode.

 

Više od 70 planinarskih staza

 _______________

Park prirode Medvednica smješten je nadomak grada Zagreba, a svojim teritorijem povezuje i mnoga predivna mjesta u Zagorju. Medvednica ima više od 70 uređenih i označenih planinarskih staza pa možete maksimalno uživati u planinarenju.

Staze su različitih dužina i težina pa svatko može birati planinarske rute prema svojim kriterijima.

Neovisno u kakvoj ste formi – sigurni smo da ćete uživati u istraživanju ljepota Medvednice i svježem zraku koji ovaj prirodni dragulj nudi.

Opustite se i postanite zdraviji

 _______________

Planinarenje je jedna od najboljih fizičkih aktivnosti u kojoj može uživati gotovo svaka osoba. Šećete se na svježem zraku okruženi prirodom, trošite suvišne kalorije i jačate kondiciju.

Za planinarenje vam ne treba neka specijalna oprema – dovoljne su vam dobre tenisice, sportska odjeća i ruksak.

Šetnja po planinarskim stazama Medvednice pomoći će vam da se opustite, riješite stresa – te puni energije i entuzijazma dočekate dane pred sobom.

Transverzala Medvednice

 _______________

Transverzala Medvednice (Planinarska staza 1) je glavna i najduža planinarska staza na Medvednici. Proteže se cijelom dužinom Medvednice i zapravo spaja dva kraja ove planine.

Želite li planinariti ovom stazom bit će vam potrebno između 15 do 20 sati normalnog hoda. Važno je naglasiti da je ova staza u određenim dijelovima prilično uska pa se pripremite na razne zabavne planinarske avanture.

Staza je redovito održavana od strane planinarskog društva – a na ovu stazu spajaju se i mnoge druge kraće staze Medvednice.

Sjajan obiteljski izlet

 _______________

Medvednica nudi puno sadržaja za osobe različitih interesa. Uz uređene staze na Medvednici možete uživati u edukativnom sadržaju, zabavnim radionicama i još mnoštvu drugih stvari.

Veliki dio sadržaja prilagođen je djeci – pa je Medvednica super odabir za sve koji planiraju kvalitetno obiteljsko druženje.

Potaknite svoju obitelj na aktivnost, probudite želju za istraživanjem prirode i uživajte u predivnim krajolicima Parka prirode Medvednica.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support