Info centar Bliznec

________

 

 

Potrebna vam je pomoć u istraživanju Medvednice?

__________

.

Park prirode Medvednica pravi je dragulj hrvatske prirodne baštine. Želite li istraživati biljne i životinjske vrste Medvednice ili tajne koje krije utvrda Medvedgrad – najbolje je zaputiti se na Medvednicu. Na jednom od glavnih ulaza u park možete pronaći Info centar Bliznec – na kojem možete saznati sve što vas zanima o Medvednici i Medvedgradu.

 

Živahan potok Bliznec

 _______________

Davnih dana potok Bliznec igrao je važnu ulogu u seoskom životu tamošnjih ljudi.

Danas je taj dio Medvednice također vrlo važan, ali zbog jednog sasvim drugog razloga. Naime, mnoštvo planinara i izletnika slijeva se upravo na ulaz u park koji je smješten u blizini potoka.

Zaprežna kola i vodenice nisu više čest prizor, ali se zato može vidjeti mnoštvo automobila kojima posjetitelji Medvednice stižu na najpopularnije medvedničke staze.

Saznajte sve što vas zanima o Medvednici

 _______________

Na prije spomenuti ulaz u park Medvednica, 2011. godine postavljen je informativni kiosk Bliznec. U tom informativnom centru možete saznati sve što vas zanima – a vezano je uz Medvednicu i Medvedgrad.

Saznajte koliko vremena trebate do vrha, koje su najbolje staze, trebate li se paziti životinja u šumi, gdje se može pojesti grah, koje su najbolje lokacije na Medvednici, itd.

Naši djelatnici u info kiosku dostupni su svakog vikenda i rado će vam odgovoriti na sva vaša pitanja.

Nabavite karte i brošure

 _______________

Uz savjete naših djelatnika, u info centru Bliznec možete dobiti razne karte i brošure – koje će vam pomoći u orijentaciji na Medvednici. Vodič Dekodiraj Medvednicu sjajan je putokaz koji će vas voditi do lokacija na koje želite stići.

U info kiosku možete nabaviti i izletničku kartu Medvednice – koja će vam osigurati snalaženje u mnoštvu staza i puteljaka.

Brošure i letci predstavit će glavne sadržaje i atrakcije Medvednice – a kupiti možete i pokoji suvenir kao uspomenu na posjet Medvednici.

Zanimljiv Natura 2000 labirint

 _______________

U blizini informativnog centra Bliznec nalazi se Natura 2000 labirint. U tom su labirintu predstavljene vrijedne biljne i životinjske vrste Medvednice – koje čine baštinu Europske Unije.

Uz kiosk je postavljen geološki stup na kojem je prikazana geološka povijest Medvednice – pa ćete i ponešto naučiti o sastavu stijena.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support