Događanja na Medvedgradu

________

 

 

U potrazi ste za zanimljivim događanjima?

__________

.

Bogata povijest Medvednice i Medvedgrada rezultirala je mnogobrojnim pričama i legendama. Danas se te priče, ali i razna druga povijesna događanja uprizoruju na obroncima Medvednice – s ciljem popularizacije povijesnih zbivanja nadomak Zagreba.

Tražite li zanimljiva događanja koja ćete posjetiti – svakako pogledajte što se događa u Medvedgradu. Nekoliko puta godišnje Medvedgrad postaje središte kulturnih zbivanja. U nastavku saznajte koja događanja možete posjetiti.

 

Noć muzeja 2020

 _______________

Noć Muzeja tradicionalno je događanje diljem Hrvatske i svijeta, a već godinama održava se i na Medvedgradu. Jedinstvena je to prilika da posjetite postav Medvedgrada i istražite ono što još niste istražili.

Upoznajte Medvednicu i Medvedgrad na zanimljiv i edukativan način te saznajte atraktivne detalje prošlosti.

Preporučujemo posjet Medvedgradu za vrijeme manifestacije Noć Muzeja – jer očekuje vas mnoštvo kvalitetnog i zanimljivog programa.

Vrijeme i mjesto

Noć Muzeja održati će se unutar zidina Medvedgrada.

Točan datum još nije poznat, no svakako ponovno svratite na naše web stranice – kako biste saznali točne informacije o događanju.

Cijena ulaznice

Cijena ulaznice za Noć Muzeja još nije poznata.

Dodatne informacije

Korisnici koji su posjetili Noć Muzeja na Medvedgradu otišli su kući pozitivnih dojmova.

Dođite s klincima na noć Muzeja i pružite im priliku da iskuse prirodu i povijest na moderan interaktivan način.

Cheese & Wine tasting Medvedgrad

 _______________

Istinski ljubitelji gastronomije uživat će na manifestaciji Cheese & Wine tasting Medvedgrad. Naime, radi se o događaju na kojem imate prilike kušati fantastične sireve i vina iz čitave Hrvatske.

Vrhunska vina savršeno će se uklopiti u srednjovjekovni štih grada. Sirevi iz čitave Hrvatske bit će predstavljeni na događanju te ćete ih moći kušati.

Želite li zanimljivo druženje s ljubiteljima gastronomije – Cheese & Wine tasting Medvedgrad super je manifestacija za vas.

Vrijeme i mjesto

Manifestacija Cheese & Wine tasting Medvedgrad održati će se unutar srednjovjekovnih zidina Medvedgrada.

Točan datum održavanja još nije poznat, no informacije o datumu biti će objavljene uskoro.

Cijena ulaznice

Cijena ulaznice za  Cheese & Wine tasting Medvedgrad još nije poznata.

Dodatne informacije

Ljubitelji gastronomije oduševljeni su ovom manifestacijom.

U ‘zagrljaju’ srednjovjekovnog grada imate prilike kupati najbolje sireve i vina iz čitave Hrvatske. Pridružite nam se.

Advent na Medvedgradu

 _______________

Kada se atmosfera božićnih blagdana uvuče među zidine Medvedgrada – nastaje predivan ugođaj koji se ne smije propustiti.

Zagreb je među najboljim europskim adventskim destinacijama, što pokazuje konstantan rast broja gostiju u to vrijeme. Tražite li odmak od standardnog Adventa na zagrebačkim gradskim ulicama – zaputite se do Medvedgrada.

Advent na Medvedgradu pokazat će vam kako izgleda božićno raspoloženje unutar srednjovjekovnog grada. Vidimo se u prosincu.

Vrijeme i mjesto

Advent na Medvedgradu odvija se u prosincu svake godine.

Posjetitelji željni jedinstvene božićne atmosfere trebaju se zaputiti prema zidinama Medvedgrada – gdje ih čeka mnoštvo zanimljivih detalja.

Cijena ulaznice

Cijena ulaznice za manifestaciju Advent na Medvedgradu iznosi 10 kuna. Ulaznicu je moguće rezervirati na dnu ove stranice ispunjavanjem obrasca.

Dodatne informacije

Advent na Medvedgradu jedinstvena je manifestacija zbog svojeg položaja i atmosfere koja tamo vlada za vrijeme Adventa. Odmaknite se od gradskih gužvi i dođite u posjet srednjovjekovnoj utvrdi. Sigurno smo da nećete požaliti što ste nas posjetili jer korisnici kući odlaze puni pozitivnih dojmova.

Međunarodna Noć šišmiša

 _______________

Iako mnogi ljudi misle kako su šišmiši strašne i opasne životinje, to uopće nije istina. Želite li pobliže upoznati život šišmiša svakako razmislite o dolasku na Međunarodnu Noć šišmiša.

Ovo zanimljivo i edukativno događanje nastoji posjetiteljima Medvednice pobliže opisati kako izgleda život šišmiša i zašto su oni važni u prirodnom okruženju. Posjetitelji mogu za vrijeme manifestacije prošetati špiljom i pogledati gdje žive šišmiši, dok su za najmlađe pripremljene razne zabavne radionice.

Događaj upotpunjuju udruge koje se bave istraživanjem ovih zanimljivih sisavaca, koje će vam rado dati odgovor na vaša mnogobrojna pitanja. Svakako posjetite Međunarodnu noć šišmiša.

Vrijeme i mjesto

Međunarodna noć šišmiša na Medvednici održava se u sklopu Europske noći šišmiša.

Događaj se odvija u blizini Planinarskog doma Glavica.

Cijena ulaznice

Cijena ulaznica za Međunarodnu noć šišmiša nije definirana.

Dodatne informacije

Na Međunarodnoj noći šišmiša predstavit će se udruge i organizacije koje istražuju život ovih zanimljivih životinja. Udruge i organizacije predstavit će svoj plan rada i djelovanja, a rado će odgovoriti na sva vaša pitanja – vezana uz život šišmiša.

Srednjovjekovni dani Medvedgrada

 _______________

Prostor u blizini Rudnika Zrinski svake godine postaje ‘bojno polje’ gdje vitezovi s mačevima, buzdovanima, kopljima i sjekirama – uprizoruju srednjovjekovne dane na Medvedgradu.

Posjetitelji ove povijesno-zabavne manifestacije mogu ‘uploviti’ u neke prošle dane kada je život na Medvednici izgledao znatno drugačije. Uz razne predstave i borbe vitezova, posjetitelji mogu vidjeti kako je izgledala potraga za srebrom u Rudniku Zrinski, a također mogu kušati srednjovjekovnu kuhinju (gulaš i grah) iz tradicionalnih zdjelica.

Želite li upoznati srednjovjekovni život kroz atraktivne prizore bitki i života na Medvedgradu – svakako posjetite Srednjovjekovne dane Medvedgrada.

Vrijeme i mjesto

Srednjovjekovni dani Medvedgrada odražavaju se svake godine i omiljeno su prizorište mnogih posjetitelja.

Ovu zabavnu manifestaciju možete posjetiti u blizini Rudnika Zrinski.

Cijena ulaznice

Cijena ulaznica za ovo događanje nije definirana.

Dodatne informacije

Uz to što možete pratiti atraktivne borbe vitezova i istraživati rudničke avanture, također možete kušati zanimljivu tradicionalnu kuhinju Medvedgrada. Posjetitelji koji dođu na Srednjovjekovne dane mogu uživati u mnogobrojnim aktivnostima, među kojima ćemo izdvojiti gađanje lukom i strijelom. Dakako, moguće je kupiti i pokoji suvenir kako bi vam Srednjovjekovni dani ostali zauvijek u sjećanju.

Želite posjetiti događanja na Medvedgradu?

________

Unutar zidina Medvedgrada odvijaju se razna događanja. Svatko može pronaći nešto za sebe, a trudimo se sadržaj događanja maksimalno prilagoditi svim dobnim skupinama.

O Želite li posjetiti neko od gore navedenih događanja – ispunite formular ispod ovog teksta. Popunite polja osobnim podacima i rezervirajte svoje mjesto na željenom događanju. Javit ćemo vam se vrlo brzo s više detalja.

 

    Da, slažem se da moji podaci budu obrađeni u skladu s Pravilima zaštite osobnih podataka

     

    Medvedgrad - Autorska prava © 2019 Sva prava pridržana 

    Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support