Biciklističke rute na Medvednici

________

 

Volite biciklirati i uživati u prirodnim ljepotama?

__________

.

Boravak u prirodi na svježem zraku idealno je rješenje za opuštanje nakon napornih radnih dana i mnoštva obaveza. Opustite se biciklirajući kroz više od 100 kilometara atraktivnih biciklističkih staza koje se nalaze u Parku prirode Medvednica.

 

Uživajte biciklirajući u prirodi

_______________

Brdovita, šumom prekrivena Medvednica sjajan je odabir za opuštajući boravak u prirodi. Zahvaljujući uređenim biciklističkim stazama možete na biciklu istražiti sve ljepote koje ovaj park prirode nudi.

Mnogobrojne rute kružnog oblika osmišljene su tako da se međusobno dodiruju pa možete kombinirati vožnju po više ruta.

Sve su staze označene i sigurni smo kako ćete se zabaviti biciklirajući kroz jedan od najljepših parkova u Hrvatskoj.

Više od 100 kilometara biciklističkih ruta

 _______________

Unutar parka prirode Medvednica nalazi se ukupno 8 ruta kružnog oblika. Rute imaju dodirne točke, što znači da možete prelaziti s rute na rutu na određenim dijelovima Parka. Svaka ruta ima postavljene oznake na početku rute.

Biciklističke rute protežu se na više od 100 kilometara bajkovite prirode. Uzmite bicikl i zaputite se u istraživanje prirodnih ljepota parka Medvednica.

Svježi zrak i boravak u prirodi oslobodit će vas nakupljenog stresa, ali i osigurati nezaboravan boravak u prirodi.

Obilježene rute i edukativan sadržaj

 _______________

Svaka biciklistička ruta bit će obilježena pločom na ulazu sa svim informacijama o ruti. Zahvaljujući pločama i oznakama rute na stabima nećete se izgubiti u Parku.

Ploče biciklistima donose mnoštvo korisnih informacija o ruti te omogućuju lakši odabir rute prikladne mogućnostima pojedinca.

Mogućnost korištenja električnih bicikala

 _______________

S obzirom na to da je Medvednica brdovito područje potrebno je imati dovoljno kondicije za savladati izazovne biciklističke staze. Ako niste osoba u top formi – možda biste se trebali odlučiti za električni bicikl.

Električni bicikl pomoći će vam u savladavanju uspona na biciklističkim rutama te ćete bez problema biciklirati kroz čitav park.

Valja naglasiti kako su električni bicikli ekološki prihvatljiva vozila koje nimalo ne onečišćuju okoliš. Dakle, tim biciklima nimalo ne remetite prirodni sklad Medvednice.

Pozitivan učinak na vaše zdravlje

 _______________

Boravak u parku prirode Medvednica pomoći će vašem zdravlju i raspoloženju. Istraživanja su pokazala kako je boravak u prirodi i zelenilu sjajan za rješavanje stresa, poboljšanje koncentracije i kreativnosti.

Bicikliranje je fizička aktivnost koje minimalno opterećuje vaše zglobove, a iznimno doprinosi razvoju mišića i kondicije.

Stoga, krajnji je čas da sjednete na bicikl i zaputite se u opuštajuće istraživanje prirodnih ljepota Medvednice.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support